ویژگی های شخصیتی مرتبط باناپختگی هیجانی (قسمت دوم )

4 : آن ها خودمحورند 

کودکان سالم همانند نوجوانان خودمحورند ، ولی بزرگسالان نابالغ بیشتر شبیه کودک خودمحورهستند . آن ها مثل کودک رفتار میکنند و درگیرو دل مشغول خودشان هستند . برخلاف کودکان ، خودمحوری آن ها فاقد شادمانی و انعطاف پذیری است . افراد دارای ناپختگی هیجانی به شکلی وسواس گونه درگیر مسائل و مشکلات خودشان هستند که هیچ نشانی از معصومیت کودکانه در آن وجود ندارد . کودکان وقتی کمی بزرگ تر میشنود ، هنوز خودمحورند ، زیرا تحت سلطه غرایزشان هستند ، ولی بزرگسالان نابالغ را ناامنی و اضطراب درونی شان به پیش می راند ؛ درست مانند افراد زخمی که باید به دنبال سلامت خود باشند . آن ها در ناامنی مدام به سر می برند و ازاین موضوع می ترسند که افراد بی کفایت و بی ارزش به نظر برسند .

5 : آن ها با مسائل خودشان درگیرند و مشغولیت ذهنی دارند 

مشغولیت ذهنی اضطراب گونه با مسائل مربوط به خود از ویژگی های مشترک تمام افرادی است که ناپختگی هیجانی دارند . آن ها مدام درحال بازنگری و ارزیابی نیاز ها و خواسته هایشان هستند :((آیا نیازهایشان برآورد شده اند یا چیزی مانع ارضای آن ها شده است ؟)) بسته به این که دیگران به آن ها چه واکنشی نشان میدهند ، اعتماد به نفس این افراد افزایش یا کاهش می یابد . از آن جایی که تحمل انتقاد را ندارند ، تمام تلاش خود را میکنند تا اشتباهاتشان را به حداقل برسانند . آنها به قدری گرفتار مسائل و مشکلات خود هستند که احساسات و نیازهای دیگران تحت الشعاع نیازهاو خواسته های خودشان به فراموشی سپرده میشود . وقتی کلماتی نظیر خودشیفته و یا خودخواه را می شنویم ،بلافاصله به ذهنمان خطور میکند که این افراد از فکرکردن و پرداختن به خودشان همیشه لذت می برند ، ولی واقعیت این است که آن ها غیراز شیوه تفکر درباره خودشان ، شیوه دیگری د  اختیار ندارند . افراد نابالغ هیجانی به شدت خودارجاعی دارند . منظور از خودارجاعی این است که تمام راه ها به آن ها ختم میشود و این به هیچ وجه بدین معنا نیست که آن ها خودتامل نگری دارند  . ازآنجایی که افراد نابالغ ، فاقد خودتامل نگری هستند ، نمی توانند به سهم خودشان در بروز مشکل توجه کنند .

6 : آن ها دوست دارند در مدارتوجه باشند 

افراد نابالغ هیجانی مثل بچه ها معمولا دنبال جلب توجه هستند . اغلب آن ها در گروه وقت و انرژی جمع را به خودشان اختصاص میدهند . ممکن است چنین افرادی به نظرتان برون گرا و اجتماعی بیایند درحالی که اصلا این طور نیست . یکی از تفاوت های اصلی این است که افراد برون گرا به راحتی از تغییر گفت و گو استقبال میکنند چون آن ها به دنبال تعمل هستند و نه گوش شنوا . افراد نابالغ تمایل به جابه جایی نقش خود دارند جابه جایی نقش یکی از مشخصه های سبک والدگری ناسالم است منظور از جابه جایی نقش این است که والدین به گونه ای با کودک رفتار میکنند که گویی خودشان کودک هستند و انتظار دارند فرزندشان به آن ها توجه نشان دهد .

7 : آن ها از همدلی ضعیف برخوردارند و حساسیت هیجانی ندارند 

همدلی ضعیف یکی از ویژگی های اصلی افراد نابالغ هیجانی به شمار می رود . منظور از همدلی ضعیف ، اجتناب از صمیمت و سهیم شدن در مسائل هیجانی است . با توجه به عدم دسترسی آن ها به احساسات عمیق خودشان درک به شدت ضعیفی از احساسی که در دیگران ایجاد میکنند دارند . همدلی صرفا نوعی ظرافت و نکته سنجی اجتماعی مثل تدبیر یا دوراندیشی نیست . همدلی مولفه ضروری و لازم برای صمیمت هیجانی است . شما بدون برخورداری از همدلی نمی توانید با کسی رابطه عمیق داشته باشید . عالی ترین سطح همدلی مستلزم تلاش برای تصویرسازی ذهنی است که ذهنیت بخشی نامیده میشود منظور از ذهنیت بخشی این است که فرد می تواند تصور کند دیگران الات ذهنی و فرایند های فکری خاص خودشان را دارند

منبع : کتاب رهایی از محرومیت های هیجانی دوران کودکی

نویسنده : لینزی گیبسون

فهرست