شش روش برای کمک به کودکان در مقابله بارفتارهای ناخوشایند ،طعنه و کنایه و تهمت های تبعیض آمیز

بعضی ازدشوارترین شکلاتی که والدین با آن روبه رو میشوند دقیقا درحیاط مدرسه رخ میدهد ، یعنی محلی که بچهای نامهربان زیادی در آنجا هستند . اگرچه نمیتوانیم از رنجی که به واسطه توهین در کودکانمان به وجود می آید ، جلوگیری کنیم اما میتوانیم امکان متضرر شدن آن ها را کلهش دهیم . بهترین کاراین است که به فرزندانمان آموزش دهیم که با افرادی که آزارشان میدهند چگونه برخورد کنند .
درادامه شش راهبرد که میتوانید به کودکان خود آموزش دهید مطرح میشود اما در نظر داشته باشید که آنچه که ممکن است برای یک کودک نتیجه بخش باسد برای کودک دیگر نتیجه ندهد. بنابراین بهتراست طیفی از امکانات را در نظر بگیرید یکی یادوتا از آنها را که فرزندتان با آن احساس راحتی میکند انتخاب کنید سپس با یکدیگر بارها تمرین کنید تا احساس کنید او میتواند آن را در زندگی واقعی اش به کار بگیرد .
انواع روش ها مقابله:

1.  ازخود دفاع کن : به فرزندتان بیاموزید که با افرادی که آزارش می دهند با اعتماد به نفس رو به رو شود : سرت را بالا بگیر ، صاف بایست و مستقیم به چشم های او نگاه کن . کودک باید رفتار مغرضانه فردپرخاشگر را نام ببرد وبه او با صدایی آرام و محکم بگوید که غائله را ختم کند . بنابراین به فرزندتان کمک کنید تا وضعیت بدنی جرات ورزانه ای داشته باشد .

2 . نادیده بگیر : زورگوها دوست دارند که مسخرگی آنها طرف مظلومشان را ناراحت کند . بنابراین به فرزندتان کمک کنید روشی را پیدا کند که فرد آزار دهنده او را دست نیابد . برای مثال وانمود کند که آنها نامرئی هستند ،سریعا و بدون نگاه کردن به آنها رد شوید ، به سرعت به مورد دیگری توجه کنید و لبخند بزنید ، خودتان را کاملا بی علاقه نشان دهید . بی اعتنایی به آدم های آزار دهنده آسان نیست تمرین و تشویق از سوی والدین لازم است .

3. درباره توهین سوال کنید : آن بی شاپ که برنامه های جلوگیری از خشونت را رهبری میکند . به شاگردانش می گوید که به توهین با یک سوال غیر دفاعی پاسخ دهند. ( چرا این حرف را زدی ؟) یا (چرا هی میخواهی به من بگویی که خنگ یا چاق هستم و احساسات من را جریحه دار کنی ؟)

4. از عبارت (من میخواهم) استفاده کن: متخصصان علوم ارتباطات پیشنهاد میکنند که به فرزندتان بیاموزید که در صحبت با افرادی را که آزارش میدهند جمله را با (من میخواهم ) شروع کند و به آرامی آنچه را که میخواهد تغییر کند به زبان بیاورد 🙁 می میخواهم که تنهایم بگذاری ) یا ( من میخواهم که تو به مسخره کردن من پایان بدهی ) رمزکار این است که جمله خود را به آرامی و با قدرت بیان کنید تا ترسو به نظر نرسید .

5. بافرد آزار دهنده موافقت کن : به کودکان کمک کنید تا عبارتی را در موافقت با فرد آزار دهنده بیان کند . فرد آزار دهنده :تو خنگ هستی . کودک : بله من خنگ خوبی هستم .

6. مسخره کردن را شوخی فرض کن :فرد فرانکل ،نویسنده کتاب دوستان خوب به سختی پیدا میشنود، پیشنهاد میکند که اشخاص مظلوم هر تمسخررا با یک جواب پاسخ دهند اما نه آنکه به تمسخر بپردازند . فرانکل میگوید با این کار مسخره کردن اغلب متوقف میشود برای اینکه کودک به فرد آزار دهنده اجازه می دهد بفهمد که مسخرگی او باعث ناراحتیش نشده است حتی اگر واقعا آزار دیده باشد.

منبع : پرورش هوش اخلاقی

نویسنده میکله بوربا (روانشناس تربیتی )

فهرست