انواع اهمال کاری – قسمت سوم

ساپادین از چند نوع اهمالکاری مزمن یاد میکند:
بی نقص گرا – تمایل به شروع یا اتمام کار ندارید چون فکر میکنید معیارهای بلند پروازانه خود دست پیدا نمی.کنید بنابراین برای عملکرد ضعیف خود دلایل و بهانه هایی سر هم میکنید تا از خود محکوم سازی اجتناب کنید. مثلاً «به این دلیل نتوانستم نمرۀ الف بگیرم چون خیلی وقت کشی کردم. اگر جدی درس خوانده بودم و نمره کم میگرفتم پس می شد گفت آدم باهوشی نیستم.»

خیالباف- گرایش عجیبی دارید که واقعیت را گنگ و مبهم جلوه دهید، ایده های بزرگی دارید که به عالم واقع راه نمی یابند و از خیال پردازی برای اجتناب از الگوهای
ظاهراً يكنواخت و غیر قابل تغییر (مرض روزمرگی) استفاده میکنید. .

نگران -میترسید کارتان اشتباه از آب در بیاید و درمانده شوید. بنابراین، از خطر پذیری و تغییر اجتناب میکنید و برای تصمیم گیری اعتماد کافی ندارید و از سویی نمی توانید ناراحتی ها را تحمل کنید.

بحران ساز – برای اینکه عرض اندام کنید و خودی نشان بدهید تا دقیقه نود دست به کار نمیشوید میخواهید به دیگران ثابت کنید که با وجود فرصت اندک باز هم کار خود را انجام دادید توجیه شما ممکن است این باشد که باید انگیزه لازم را پیدا کنید. زندگی کردن با این طرز تفکر باعث افزایش استرس می شود. معمولاً اینگونه نشان میدهید که حوصله کار یکنواخت و خسته کننده را ندارید. در اهمال کاری دقیقه نودی امیدوارید کاری که در دست انجام دارید یک مرتبه به پایان برسد یا کسی پیدا شود و به شما کمک کند و آن را برایتان انجام دارید یک مرتبه به پایان برسد یا کسی پیدا شود و به شما کمک کند و آن را برایتان انجام دهد.

گستاخ (الف) با دیگران با حالتی پرخاشگرانه و مشاجره آمیز رفتار میکنید چون پیشنهادها یا دستورات آنها برای شما به این معنی است که قصد دارند شما را کنترل کنند و (ب) با سبک منفعل – پرخاشگر رفتار میکنید جواب «بله» می دهید ولی «نه» عمل میکنید هدفتان این است که میخواهید غیر مستقیم از فرد انتقام بگیرید چون از در میان گذاشتن صادقانه احساسات خود با او میترسید .

پرمشغله – همیشه کار دارید گاهی اوقات برای خودتان کار اضافی درست میکنید اما به مسائل مهمی که باید به آنها بپردازید فکر نمیکنید مثلاً تصمیم گیری راجع به آینده و زندگی» در گفته «نه» ، «نمی توانم یا وقتش را ندارم مشکل دارید و کار را به دیگران واگذار نمیکنید

فهرست